A hétvégét váró ember

2018/02/01. - írta: Kacagó gerle

- Hurrá, Péntek!

- Péntek van, végre péntek!

- Péééééééééééntek!

Felkelsz, fürdesz, reggelizel, bepakolsz, irány a meló. Ha szerencséd van, jól alszol. Kipihenten indul a nap/hét. A munkád monoton. Semmi izgalmas, semmi új nincsen benne. Operatív menedzsment szép szóval. Munka után, haza. Azonban még be kell ugrani a boltba/drogériába/zöldségeshez/gyógyszertárba. Mert valami mindig kell. Kenyér/pelenka/körte/orrcsepp. Váltani nem váltasz, mert jó a fizetés. Vállalkozó nem leszel, mert kockázatos. Vállalkozó nem leszel, mert a családod szerint ezúgysefogmenni. Vállalkozó nem leszel, mert úgysemérteszsemmihez igazából. És ugye pénzből él a magyar. Miből veszem meg a gyereknek a ruhákat, játékokat, bio-ételeket? A törlesztőt is fizetni kell valamiből. Azaz marad a daráló. Zéró mozgás, exceltoszogatás.

A flow-t nem igazán találod, az egyetlen, amit vársz az a hétvége. Hétvégén nem kell korán kelni, van idő mindenre. Játszhatsz a gyerekkel. Hétvégén el tudsz menni futni. Be tudsz ülni a barátoddal egy sörre. Meg tudod javítani az ereszt. Le tudod nyírni a füvet. Olajat cserélhetsz. Barkácsolhatsz. Autót moshatsz. Megnézheted a kis Ferike háromnegyed-pályás serdülőmeccsét. A vasárnapi húsleves-rántotthús-krumplisaláta-almáslepény menü után lefekhetsz aludni. Futbalozhatsz. Kirándulhatsz.

De nem. Vásárolsz. Megveszel mindent, mert kedvezmény van. Kuponok, blackfriday, megaszerda, feketehét,  akciók, kedvezmények, egyet fizet – kettőt kap, online kedvezmény, ingyenes házhozszállítás, torkos csütörtök, adventi kavalkád, létnájtshopping, busójárás. Szombat reggel nem tudsz tovább aludni, mert felébreszt a gyerek, vagy a szomszédban a flex. Bár hétközben minimum kétszer voltál boltban, szombaton megint mész. Rengetegen vannak. Ma akciósak a gyerekjátékok. A Csillagok háborújás társasjátékon veszekednek a szülők. Sor van a kasszánál. Hosszú sor. Közben a telefont nyomkodod. Őrjöngnek a gyerekek a várakozás közben. Az asszony a karácsonyi ajándékokat tervezi. Fizetsz. Utána enni akartok. Szerencsés esetben irány a nagyi vagy egy kifőzde. Rosszabb esetben egy gyorsétterem. A délután azért nyugisan telik. A gyerek játszik. Este esetleg egy film. Utána talán egy nagyrutin az asszonnyal.

A vasárnap már a készülődés jegyében zajlik. Főzés, házimunka. Portalanítás, seprés, porszívózás, mosás, vasalás. A gyerek házifeladatozik. Délután, talán egy futás is belefér. A szüleidnél is már régen voltatok. Marad egy hogy-vagy telefon. Lement a nap, a gyerek lassan alszik. Eltelt egy hét.

Hétfő van. Felkelsz, fürdesz, reggelizel, bepakolsz, irány a meló. Ha szerencséd, van jól alszol.

- Hétfő van.

- Minek örüljek, hétfő van.

- Már csak öt nap és itt a hétvége.

Bootol a notebook.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szagosradir.blog.hu/api/trackback/id/tr3313273949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása